A tetőtéri hálószoba két arca: fényben és sötétségben

Aki mindig „bal lábbal kel fel”, annak érdemes lehet átgondolnia, hogy megfelelő körülményeket teremt-e maga számára a jó alváshoz és az aktív időtöltéshez a hálóban. Tarts velünk, ha érdekel, milyen átalakítások segíthetnek a jobb közérzetért!

A tetőtéri hálószobának már önmagában is megvan a maga romantikája, hiszen a tetőablakok páratlan kilátást nyújtanak az éjszakai égboltra. Sokkal hamarabb alszol el és nyugodtabban pihensz, ha az esti telefonozás vagy tévénézés helyett a csillagokban gyönyörködsz. Persze ennek is lehetnek különböző formái. Ha több tetőablakot helyezel egymás mellé, kiszélesítheted a „képernyőd”. Erre kínál megoldást a VELUX Tripla tetőablakrendszer, amiben három darab egyforma méretű tetőablak kerül kialakításra egymás mellett.  

halo-tripla-tetoablakkal-145428-01-M_Bedroom-17-3-08-in-3-GGL

De itt nem áll meg a „házimozi” élménye! A kilátást megnövelheted az ablakok vertikális irányú kiterjesztésével is. A VELUX Duo erre kínál remek alternatívát, ugyanis a két ablak egymás fölé kerül. Így lesz egy függőleges állású ablaküveged szabad kilátással és közvetlen felette egy tetőablakod is. Természetesen ez tovább kombinálható horizontálisan is.  

halo-duo-tetoablakkal-529252-01 7R9A8727 

Ha a függőleges ablaküveg nagyon levesz a térből és kellően magas a felületed, akkor viszont a VELUX Kvartetten érdemes elgondolkodnod. Ebben a kompozícióban négy tetőablak kerül elhelyezésre 2 sorban, egymás mellett és felett. Mivel itt az alsó ablaksor is belesimul a tető síkjába, a kilátás mellett a teret is megnöveli, így igazán tágas lesz a helyiség. 

halo-kvartett-tetoablakokkal-127882-03-XXL 

A sornak még mindig nincs vége! Aki igazán szeretné kimaxolni a tető adta lehetőségeket, és szívesen kávézna reggelente a hálószoba erkélyén, annak a VELUX Cabrio tetőerkély a tökéletes match! Zárt állásban ez leginkább a VELUX Duo-ra hasonlít, azonban néhány egyszerű mozdulattal elővarázsolhatod a tetőerkélyed. Erről itt írtunk bővebben, szeress bele! 

halo-cabrio-tetoerkellyel-100427-01-CMP-XL 

A különböző kombinációk elemeiből minden tetőtéri ablak nyitható, a kiegészítő ablakelemek pedig fixek. A több tetőablak a természetes fény mennyisége mellett azért is előnyös, mert ha egyidejűleg szellőztetsz velük, rövidebb idő alatt nagyobb mennyiségű friss levegőt juttathatsz be a hálódba. Így a lefekvés előtti szellőztetés is hatékonyabb lesz, és ébredés után is hamarabb cserélheted le a szoba levegőjét. 

 

Ha a csillagos égbolt helyett teljes sötétségre van szükséged a jó alváshoz, árnyékolóval vagy redőnnyel biztosíthatod! Olvasd el kapcsolódó írásunkat itt! 

A több tetőablak persze nemcsak az éjszakai égbolt kémlelésében nyújt nagyobb élményt, hanem nappal is. Általuk több természetes fénnyel tudod elárasztani a szobát. A fénytől pedig nemcsak a szobanövényeid lesznek boldogok, hanem Te is! Ha az automatizált, okosmegoldások érdekelnek, ez a bejegyzésünk neked szól! 

Ha fontolgatod tetőablakaid lecserélését, bővítését, érdemes körbenézned, milyen támogatásokra vagy jogosult! Az otthonfelújítási támogatás például felhasználható nyílászárók cseréjére.  

 

Melyik megoldást tudod elképzelni a hálódban? 


Ezt a bejegyzést 2021. április 10-én tettük közzé.