Így használd a VELUX Tetőablakcsere konfigurátort!

Már látható, érezhető jelei vannak a tetőablak cseréjének? Ha itt az idő, nem érdemes halogatni! Ilyenkor talán az a legégetőbb kérdés, hogy mégis mennyiből lehet kihozni a cserét. Ehhez nyújt segítséget a VELUX Tetőablakcsere konfigurátor.

 

Ha segítségre van szükséged a tetőablakcsere tervezéséhez, érdemes a VELUX Tetőablakcsere konfigurátort használnod.  

A konfigurátor nyitóoldalán 3 kezdőlépés közül választhatsz: 

  • rendelkezel VELUX ablakkal és modellkóddal, 
  • az ablaknak csak a méreteit tudod, 
  • csak ötletet keresel, inspirációt gyűjtesz. 

Ha rendelkezel VELUX ablakkal és modellkóddal 

Itt megadhatod a cserélni kívánt ablak paramétereit. Ehhez szükséges, hogy megnézd és leolvasd az ablakon lévő azonosítótáblát. Ezt a VELUX tetőtéri ablakon találod, nyitott állapotban, az ablak tetején. 3 paraméterből épül fel: az ablak típusa, mérete, modellszáma. Ezek együttesen az ablak referenciakódja, ezek ismeretében lehet meghatározni, hogy milyen tulajdonságú új ablak lesz az optimális választás. 

Az adatok megadását követően szükséges megadnod a tetőburkolatod típusát. A konfigurátor több opciót megjelenít, Neked azt kell választanod, ami a legközelebb áll a tiédhez. Erre azért van szükség, mert ez meghatározza a tetőablak burkolókeretét. Ez biztosítja a tökéletes időjárásálló szigetelést az ablak és a tető között.  

Következő lépésként meg kell adni, hogy az ablak kézzel nyitható-e álló helyzetben, utána pedig azt is, hogy milyen helyiségről van szó, és ennek alapterületét. Ezt követően érkezel meg arra az oldalra, ahol az eddigi beállításokat figyelembevéve a leginkább odaillő terméktípust látod vizuálisan és tételesen. A konfigurátor csak a termék áráról (és a hozzá alkalmazható belső rolóról és külső árnyékolóról) ad információt, a beépítés költségéről nem. Utóbbiért érdemes a VELUX Ügyfélszolgálathoz fordulni. 

 

Ha csak a méreteket tudod 

Ez akkor fordulhat elő, ha más gyártótól származik a meglévő, csereérett tetőablak. A méret megállapításához az ablakkeret belső méretére lesz szükség. Illetve ennek lemérése után a kapott eredményhez még érdemes 4 cm-t hozzáadni. Ezt követően megegyeznek a lépések a fentiekkel. 

 

Ha csak ötletet keresel 

Ha csak nézelődsz, a három legnépszerűbb ablakméret közül választva tudsz végiglépegetni a fenti opciókon. 

 


Ezt a bejegyzést 2024.május 26-án tettük közzé. 

 

Kapcsolódó bejegyzéseink: 

6+1 érv a tetőablak cseréje mellett 

Milyen jelek utalnak arra, hogy eljött a tetőablak csere ideje? 

Csere helyett bővíts! Segít a VELUX kalkulátor 

Tetőablakválasztás a kanapéról: bemutatkozik a VELUX virtuális bemutatóterem