Csere helyett bővíts! Segít a VELUX kalkulátor

A tetőtér felújítása során a tetőablakokat is szemügyre szoktuk venni. Érdemes cserélni vagy még van benne pár év? A csere helyett (vagy mellett) a következő kérdést érdemes feltenni: bővítsük a tetőablakok számát? Mit nyerünk vele és mennyibe kerülne? Tarts velünk, ebben a cikkünkben most ezekre a kérdésekre válaszolunk! 

Több napfény, kellemesebb légkör, energiahatékonyság 

A tetőtéri kuckók nagyon változatosak tudnak lenni. A ferde falsík, a dőlésszög, a zegzugosság mind-mind hatással vannak arra, hogyan érezzük magunkat odafenn. Ennek kulcseleme nemcsak a térelrendezésben és lakberendezésben rejlik, hanem a tetőtér világosságában is. A ferde falsík és zugok ugyanis olyan érzést kölcsönözhetnek a tető alatt térnek, amitől összenyomva érezhetjük magunkat odafenn. 

A tetőablakok számának növelésével kinyílik előttünk az égbolt. Sokkal több természetes fény áramlik be általa a tetőtéri helyiségekbe. Ezek feltöltenek minket és a tereket is. Világosabbnak, tágasabbnak, szellősebbnek érezhetjük így a fenti atmoszférát. A napfény pozitív hatásairól már több cikkünkben is írtunk. Itt arról olvashatsz, hogyan hat a teljesítményre. Nemcsak szellemi aktivitásunkra, de kedvünkre és alvásunk minőségére is rányomja a bélyegét. Kedélyállapotunk mellett pénztárcánkra is hatással van a fénymennyiség. Itt arról olvashatsz, hogyan lehet a tetőtér energiahatékonyabb a tetőablakok számától függően.  Ha pedig az tart vissza a tetőablakok számának növelésétől, hogy nyáron szauna lesz odafenn, akkor olvasd el cikkünket, ahol azt ecseteltük, hogyan kerülhető el ennek a félelemnek a megvalósulása. Ráadásul sötétítőket is érdemes bevetni, ami nemcsak a nyári kánikulában, de télen is segít energiahatékonyabbá tenni a fűtési szezont. Hogyan? Arról ebben a cikkünkben olvashatsz.  

Jobb szellőztetési lehetőségek, frissebb levegő 

A régebbi és újabb típusú tetőablakok nagyon jól megférnek egymás mellett. Ha bővítjük a tetőablakok számát, azzal a szellőztetésünk hatékonyságáért is sokat tehetünk. Frissebb levegőt szívhatunk odafenn, ami a napfényhez hasonlóan közérzetünkre, egészségünkre, teljesítményünkre, szellemi aktivitásunkra és alvásunkra is csupa pozitív hatással van. Egy-egy új tetőablakot érdemes automatizált extra kiegészítőkkel választani, hogy távollétünkben is az esőtől való aggódás nélkül tudjunk a szükséges légcseréről gondoskodni.  Erről részletesebben itt és itt olvashatsz.  

Mennyi az annyi? 

A VELUX tetőablakcsere kalkulátora segít felmérni az új tetőablakok várható költségét. Meglévő tetőablakaink típusait ismerve végigvezet a kalkulátor pár kérdésen, majd a végén kapunk egy várható becslést. A költségeken túl fotóval illusztrálva is láthatjuk a különbséget, ahogy a tetőablakok számának növelésével átváltozik a helyiség. Ha nem ismerjük a meglévő tetőablak típusát, méreteit megadva is működik a kalkuláció. Ha pedig csak inspirációért tévedünk az oldalra, akkor is jó helyen járunk.  

A VELUX tetőablakcsere kalkulátora ide kattintva érhető el. Kellemes böngészést és számolgatást kívánunk! 


Ezt a bejegyzést 2022. augusztus 8-án tettük közzé.