Növeld az otthonod piaci értékét új tetőtéri ablakokkal!

A tetőablakok cseréje nem csak szükségszerű megoldása lehet bizonyos problémáknak, egyúttal növelik az ingatlanod értékét, az pedig csak az előnyödre válhat. Lássuk, hogy miért!

 

Több természetes fény 

A fényárban úszó terek komfortosabbak, barátságosabbak, és szellősebbnek, tágabbnak tűnnek. A napfényes szobákban kevesebb mesterséges világításra van szükség a nappali aktív tevékenységekhez. Ráadásul a tetőablakok számos módon kombinálhatóak egymással, ami izgalmas megoldást eredményezhet. Kombinálható például térdfal ablakkal, vagy egymás mellé vagy fölé elhelyezve megsokszorozzák a kilátás élményét. Olvasd el korábbi írásunkat a témában: A tetőtéri ablakok mennyiségének és helyének tervezési szempontjai 

Ideális szellőztetési körülmények 

Vonzóbb az az otthon, ami jól szellőztethető. A tetőablakokkal hatékonyabbá válik a szellőztetés. A különböző magasságban elhelyezett ablakokkal kéményhatást eredményezhetünk. Ha ez adott, az új tulajdonosnak már erre nem kell költeni, valamint a kapcsolódó munkálatokkal nem kell megnyújtani a felmerülő egyéb felújítást és így a beköltözést.  

Korszerű és energiahatékony 

Az új tetőablakok jobb tulajdonságokkal rendelkeznek, mint elődeik. Az új üvegek hőszigetelő képességét tovább fokozták, a körülölelő szigetelőgumi ép, így a záródás tökéletes, a keret sincs elkorhadva, átnedvesedve, berozsdásodva.  

Vonzó kilátás 

A fenti előnyök mellett további vásárlási döntési lehet a jövendőbeli vevő számára a panoráma. A tetőablakok más perspektívát adnak. Míg a homlokzati ablak csak az előtted lévő környezetre nyújt panorámát, a tetőablak az égbolt páratlan látványát tárja eléd. A nappali égboltnál csak a csillagos éjszaka a csodálatosabb. 

Ha esetleg téged valamiért nem is zavarnak az alábbi tünetek, az ingatlanod értékesítése előtt fontold meg, a tetőablakok cseréjét, hogy jobb áron adhasd majd el: 

  • szivárgás, beázás, 
  • repedt, sérült üveg, 
  • rozsdás vagy korhadt, penészes alkatrészek és keret, 
  • ha tudod, hogy 20-25 évnél régebbiek a tetőablakaid, 
  • túl sok zaj szűrődik be csukott ablakok mellett is, 
  • Ha nem záródik vagy nem jól záródik az ablak, 
  • ha nem foglalkoztál az ablakok karbantartásával vagy épp túl sokszor kell őket javítani- 

 

Ha a felsorolt jelek valamelyikével vagy kombinációjával találkozol, az azt jelenti, hogy a tetőablak már nem tölti be rendeltetésszerű funkcióját. Fontold meg a csere lehetőségét, így növelheted a saját komfortotokat és persze az otthonotok értékét is! 

 

Olvasnál még a témában? Tedd meg itt! 

 


Ezt a bejegyzést 2024. február 26-án publikáltuk. 

 

Még több kapcsolódó cikk: