Hogyan válasszunk jó, megbízható szakembert a tetőtér felújításához?

Otthonunk felújítására aligha szánjuk rá magunkat évente, így kifejezetten fontos nemcsak az anyagok helyes megválasztása, de a szakemberek gondos kiválasztása is. A jó szaki aranyat ér és évekre meg tudja hosszabbítani a következő felújítás esedékességét. Megtalálásuk viszont már nagyobb falat. Cikkünk most ebben segít.

 

Nézz utána a cégnek! 

Ma már több cégellenőrző platform is rendelkezésre áll, érdemes ezeket használni. Ha céget bízol meg otthonod felújításával vagy annak menedzselésével, a Ceginformacio.hu adatbázisában is érdemes körülnézni. A cég nevére keresve olyan cégadatokat is láthatunk, mint a munkavállalók száma, előző éves nettó árbevétel. Ha az alapítás éve nem tegnap volt és ezek a számok, eredmények alacsonyak, az mindig gyanúra adhat okot. 

Nincs jobb ajánlás a családtagok, barátok, kollégák személyes tapasztalatainál, azonban a közösségi oldalak csoportjaiban és fórumokon is körül lehet nézni és véleményeket, ajánlásokat kérni, gyűjteni. Itt figyelj arra, hogy ne a cég saját hirdetését vedd észre, hanem valós, magánszemélyek bejegyzéseit, ajánlásait keresd! A cégek és egyéni vállalkozók közösségi oldalaikon több referenciamunkát is meg szoktak osztani, mint a weboldalukon, így arra is jó ránézni a megbízás előtt.  

A jószaki.hu oldal a szakemberek adatbázisa, ahol gyorsan és könnyen találunk vállalkozót az aktuális feladatra. Érdemes itt is tenni egy próbát. Itt értékeléseket is találsz. Azonban arra ügyelj, hogy ha ezek az értékelések nagyon egy időben érkeztek, elképzelhető, hogy csak ismerősöket, családtagokat kért meg az illető a pozitív véleménynyilvánításra, vagy kamu profillal magáról tett közzé ajánlást ügyfélszerzés céljából. Aki ebből az adatbázisból szimpatikus, azoknak még mindig utána nézhetsz a fenti platformokon is. 

 

Vedd fontolóra a kivitelező cégeket! 

Ha nem szeretnél minden egyes szakembernél a fenti ellenőrzésekkel bajlódni, egyesével szerződni és a munkafolyamatokat ellenőrizni, akkor bízz meg egy kivitelezőt! Így csak ezt az egy céget kell kiválasztanod, akik képviselnek téged.  Ők már szűrőként funkcionálnak és jól bevált gárdával dolgoznak. Ha bármi probléma merülne fel, akkor sem egyesével kell a szakikkal kardoznod. Kivitelezőválasztással kapcsolatban ezt a korábbi cikkünket ajánljuk.  

 

Kérj ajánlást a gyártótól! 

Bizonyos háztartási gépek beszerelésénél például csak akkor él a garancia, ha a márkaszervíz szakembere építi be azt. Ezen a gondolatmeneten elindulva próbálkozz az alapanyagok gyártóinál! A forgalmazók sokszor állnak kapcsolatban szakemberekkel, így biztosan tudnak ajánlani megbízható vállalkozót a feladatra. A VELUX tetőablakok beépítésére például a gyártónak van egy listája. A VELUX Ajánlott beépítők listáján szereplő cégek, vállalkozók folyamatos képzéseken vesznek részt, így a legújabb VELUX termékeket is garantáltan szakszerűen építik be. Ezzel kapcsolatos további információt itt találsz.  

 

Minden esetben szerződj! 

Ha úgy érzed, megtaláltad a tökéletes szakembert, céget, akkor is érdemes szerződni, hiszen sok építőipari horror történetet hallani manapság. Ezzel több későbbi fejfájástól kímélheted meg magad. Itt nemcsak a megbízott feladatait és határidőket érdemes lefektetni, de a pontos vagy becsült árakat is, hogy ne érjen meglepetés a munkálatok végén az építőipari árak változásaira hivatkozva. A munkafolyamatok elején, közben és végén is érdemes fotókat készíteni, hogyha később ütné fel a fejét egy kivitelezési probléma, akkor legyen bizonyítékod, ami alátámasztja a munka precizitását vagy annak hiányát.  

 

Kapcsolódó bejegyzéseink: 

 


Ezt a bejegyzést 2023. március 26-án tettük közzé.