Megcáfoljuk a tetőablak cserével kapcsolatos leggyakoribb tévhiteket!

A felújítási munkálatokat, így a tetőablakok cseréjét is riasztó tévhitek övezik, amelyek akár el is rettenthetik a tulajdonosokat a korszerűsítéstől. Ebben a blogbejegyzésben a tetőablak cseréjét érintő leggyakoribb mítoszokkal foglalkozunk, és egyenként megcáfoljuk azokat. Te is találkoztál már ezekkel? 

  

„Túl drága, váratlan kiadások adódhatnak, ezért nem éri meg!”   

Az egyik elterjedt tévhit az, hogy a tetőtéri ablakok cseréje drága vállalás, ráadásul előre nem látható költségek is felmerülhetnek, ami miatt nem éri meg a befektetés. A valóságban a tetőablak cseréje egyösszegben ugyan jelentős költségnek tűnhet, azonban érdemes a hosszú távú előnyöket is a mérlegre helyezni. A modern ablakokat energiatakarékosra tervezték, jobb a hőszigetelőképességük, így a fűtés és hűtés költségeit csökkenthetik. Emellett a nagyobb üvegfelületek által még több természetes fényt engedsz be az otthonodba, így kellemesebb életteret alakíthatsz ki. Mindezeket figyelembe véve így hosszú távon megtérül a befektetés.  

 

„Ez hosszú időt vesz igénybe"   

Egy másik gyakori tévhit az, hogy a tetőablak cseréje időigényes folyamat, így megzavarja a család mindennapjait. Az építési technológia fejlődésének és a tapasztalt szakembereknek köszönhetően a tetőtéri ablakok cseréje viszonylag gyors projekt lehet. A legtöbb telepítés egy-két napon belül elvégezhető, minimálisra csökkentve a lakástulajdonosok kényelmetlenségét. A napelemes vagy elektromos funkciókkal rendelkező VELUX ablakok beépített tartozékokkal rendelkeznek, ami jelentősen megkönnyíti a beépítést, és általában nincs szükség külön villanyszerelőre sem.  

 

tetoablakcsere-5.54_S05_V01_JJ35283_TCC_U

 

„Csere közben szétszedik a házat”   

Egyes lakástulajdonosok attól tartanak, hogy a tetőablakok cseréje nagy felfordulással és koszolással jár. A képzett szakemberek azonban nem okoznak különösebb fennakadást. A modern szerelési technikák és berendezések precíz munkát tesznek lehetővé, biztosítva, hogy csak a szükséges területeket érintse az ablakcsere. A védőintézkedéseket, például a takaró- és védőfóliát általában azért alkalmazzák, hogy a ház többi részét tisztán és sértetlenül tartsák.  

  

„Túl sok szervezést igényel”   

A tetőablakcsere projekt megszervezése ijesztőnek tűnhet, de megfelelő tervezéssel és szakmai segítséggel zökkenőmentes lehet. A jó hírű ablak beépítő cégek gyakran foglalkoznak a szervezési feladatokkal is, a szükséges engedélyek megszerzésétől a beszerelés ütemezéséig. Leveheted a vállatokról a szervezési feladatok terhét, ha ilyen kivitelezőt bízol meg.   

 

felkeszules-ablakcserere_ASE6910   

„Nem találom a megfelelő szakembert”  

Bár a megbízható szakemberek felkutatása nem tűnik egyszerű feladatnak, azért nem is lehetetlen küldetés. Keress olyan cégeket, amelyek erős múlttal, pozitív vásárlói véleményekkel és megfelelő tanúsítvánnyal rendelkeznek! Lépj kapcsolatba több kivitelezővel és kérj konzultációs lehetőséget! A potenciális szakemberekkel folytatott szóbeli egyeztetések segíthetnek felmérni szakértelmüket és kommunikációs készségeiket. Ezek nélkülözhetetlenek a zökkenőmentes együttműködés biztosításához.

 

Vannak még kétségeid? 

Ha elakadtál, vagy nem tudod, hogyan kezdj neki a nyílászárók cseréjének,

vagy egyszerűen csak egy szakember szakértelmére és közreműködésére van szükséged,

fordulj bizalommal a VELUX  magyarországi Vevőszolgálathoz.

Több mint 75 éves tapasztalatukkal segítenek abban,

hogy az ablakcsere folyamata gördülékeny legyen.  

 


Ezt a bejegyzést 2024. 02. 21-én tettük közzé. 

 

Kapcsolódó bejegyzéseink: 

Problémamentes ablakcsere 

Mit nyerhetsz a tetőablakok cseréjével? 

Hogyan javítsd otthonod energiahatékonyságát és csökkentsd a rezsit? 

Milyen jelek utalnak arra, hogy eljött a tetőablak csere ideje? 

A tetőablak tényleg kétszer annyi természetes fényt enged be?