Melyik lakberendezési stílus illik hozzád? 2. rész 

Az előző részben már ízlelgethetted a skandináv, a minimál, a rusztikus és a vintage stílus főbb karakterjegyeit. Ne aggódj, ha nem találtál magadra! Jön a folytatás!

A provance-i avagy romantikus stílus 

A romantikus virágminták gyönyörködtetik a szemeidet? A levendula, a napraforgó vagy a rózsa a kedvenc virágod? Szereted a klasszikus csíkos vagy épp kockás mintákat is? Természetes anyagokkal szeretnéd körül venni magad? A falakat nálad festmények borítják? A provance-i stílus lesz a nyerő nálad. 

A glamour 

A ragyogás a jelszavad? A luxus hatás, a hangsúlyos csillárok, a puha, finom anyagok és a látványos kiegészítők vonzanak? Kedvenc színed az arany, az ezüst, a fekete vagy a fehér? Netalántán a halvány acélkék vagy a púderrózsaszín? Ezek jól kombinálhatók a glamourban: a fehér feketével és arannyal, a lila a bézzsel és az arannyal, a sötétzöld a feketével és az arannyal. A lágyságot pedig a púderes árnyalatokkal érheted el. A csillogásról tükrökkel, üveg-, kristály- és fémfelületekről gondoskodhatsz. 

A retró 

Igazi időutazó vagy, imádod a 60-as, 70-es évek forma- és színvilágát, vagy épp a 80-as évek neon korszakát? Szereted a harsányságot, a színeket, a lüktető, életvidám tereket? A retró a te irányod. Bátran játszhatsz a geometriai formákkal, például egy fekete-fehér kockás csempés fürdő vagy egy halszálkamintás tölgyparketta a nappaliban megadja a retró karaktert. A lávalámpa kötelező kiegészítőd! 

Az indusztriális stílus 

A nagy belmagasság, a látható csövek, vezetékek vonzanak? A fa helyett a fém a mindened? A sötét színek dominanciáját lágyíthatod valódi szőrmével, marhabőrrel. Számodra épp a kopottas felületek, a durva, nyers falak jelentik az otthonod karakterét? Üdv az indusztriális, avagy loft stílusban! Itt helye van a krómozott kiegészítőknek, a high-technek, az ipari ventilátoroknak és a katonai ládáknak is. 

Cluttercore 

A kreatív káoszról, művészi rendetlenségről, avagy a szervezett zűrzavarról ismersz magadra? Sok funkció nélküli dekortárgy, saját készítésű alkotások, fotók és gazdag színek a fő ismérvei. Ezek a személyes tárgyak adják a karaktert. Tudtad, hogy a COVID alatt terjedt el ez az irányzat, amikor az otthon és az otthontartózkodás felértékelődtek? 

 

Ahogy láthatod, van bőven miből választanod, sőt, ha kellően magabiztos vagy, egyes stílusokat még ügyesen kombinálhatsz is egymással. Talán egy rendezőelvet érdemes szem előtt tartanod: mivel a saját stílusod, ízlésed is változhat, inkább a könnyen lecserélhető kiegészítők, dekortárgyak legyenek azok, amik markánsan köthetőek egy stílushoz. Így, ha változnál és váltanál majd a jövőben, nem lesz olyan nehéz és költséges! 

 


Ezt a bejegyzést 2024. május 4-én tettük közzé.