Milyen fürdőszobastílus illik hozzád?

A konyha mellett talán a fürdőszoba az, aminek a felújítása és megtervezése szinte kivétel nélkül mindenkit lázba hoz. Rengetegféle irányzat és megoldás közül válaszhatunk már, legyen szó csajos, romantikusról egészen a maszkulin minimalizmusig. Hozzád melyik stílus áll a legközelebb? 

A szívmelengető provance-i, azaz romantikus stílus 

Provance stílusú tetőtéri fürdőszoba

Kovácsoltvas, fa, világos, pasztellszínek, mediterrán beütés, szerény lágyság a fő ismertetőjegyei. A növény minták szeretete, a levendula és apró virágok megjelenhetnek illatos kiegészítőként vagy a zuhanyfüggönyön, törölközőkön is. Dugós üvegekben fürdősót helyezhetünk el a kovácsoltvas lábú fürdőkád szélén. A padlóburkolatot választhatunk a kőhatástól egészen a fáig. Jellemző még rá a sok-sok napfény, így tetőtereknél akár földtől plafonig érő fakeretes tetőablakot is tervezhetünk. Olvasgatnál még erről a stílusról? Nézd meg ezt a cikkünket!  

A nagy kedvenc rusztikus irányzat 

Rusztikus stílusú tetőtéri fürdőszoba

Sok mindenben hasonlít az előzőhöz, viszont kevésbé bájos, nőies, inkább nyers természetesség jellemzi. Fekete vagy réz csaptelepek, kő mosdókagyló, aszimmetrikus formavilág, és a felhasznált alapanyagok természetükből fakadó egyenetlensége, kidomborodása jellemzi. Tetőtéri fürdőszobáknál a gerendák és azok közé ékelt tetőablakok is megjelennek, melyeknek tömörfa keretének színe kontrasztos a többi burkolattal. Kattints és merülj el mélyebben a rusztikus stílusban!  

Az évek óta hódító skandináv stílus 

Skandináv stílusú tetőtéri fürdőszoba

Határozott jelölője a fehér szín. Ezt nagyon jól kombinálhatjuk feketével vagy világos tölggyel és fenyővel. Az összhatás frissítő, otthonos, sallangoktól mentes, praktikus, multifunkcionális. Formavilágban inkább a lágy, kerek idomok jellemzik. A fehér mellett jöhet minden, ami nude, letisztult. A kiegészítők viszont lehetnek kontrasztos vagy erőteljesebb színűek is. A fa és világos felületekhez pedig a sok-sok napfény passzol leginkább, így nem érdemes spórolni az ablakokkal, tetőablakokkal sem.  A stílusirányzatról itt tudhatsz meg többet.  

A nagyvárosba repítő indusztriális, loft stílus  

ID10130232_XXL-loft

Mintha csak egy művész ember fürdőszobájába lépnél be. Kontrasztos természetközeli színek, karakteres megjelenés. Fehér metrócsempe szürke fugával, fekete csaptelepek és zuhanyfal, de a beton se idegen tőle. Natúr anyaghasználat és sok-sok ablakfelület jellemzi. Ha téged is rabul ejt ez az ipari, műtermi irányzat, akkor olvass róla részletesebben ebben a cikkünkben!  

 

 

 

 

 

A városiak kedvence: a minimalista 

Minimalista stílusú tetőtéri fürdőszoba

Talán bátran kijelenthetjük, hogy egyre több háztartásban választják ezt a fürdőszoba stílust. Egyszerű, letisztult, elegáns, magasfényű bútorok elevenednek meg előttünk a stílus hallatán. Ahogy azt már ebben a cikkünkben  is írtuk, a fehér, világos színek, esetleg bézs és szürke halvány árnyalatai jellemzőek rá. Szanitereknél pedig inkább a szögletes megoldások. Világítás tekintetében a hidegfényű spotlámpák, illetve a minél több természetes fény is megjelenik. Az ablakkeretek fa helyett inkább fehérek, szürkék vagy feketék. 

 

Neked melyik stílusirányzat tetszik legjobban? Ha bizonytalan vagy abban, hogy melyiket válaszd, ami évek múlva is tetszeni fog, akkor ezt a korábbi cikkünket ajánljuk!  


Ezt a bejegyzést 2023. február 13-án tettük közzé.